ITN-Project

U bent hier:

Duurzaam wonen Middelburg

Woongoed Middelburg realiseert duurzaam wonen bij 148 nieuwe woningen in wijk ‘t Zand

ITN Groep heeft van aannemer Van der Poel, die in opdracht van Woongoed Middelburg werkt, de opdracht gekregen om voor elke woning in het project 't Zand de complete werktuigbouwkundige en elektra installatie voor te bereiden en te plaatsen. In totaal betreft de opdracht ‘148 nieuwe woningen klaarmaken voor de toekomst’ en zo duurzaam te wonen in Middelburg. Het energielabel van de Briëtwoningen (vernoemd naar de architect Paul Briët)  gaat vervolgens van energielabel 'E', relatief hoog energieverbruik, naar 'A++', het energiezuinigst. Naar verwachting zal het complete project eind 2026 klaar zijn.

E&W installatie voorbereiden vanaf fundering

Hoe gaan we te werk? Onze monteurs treffen per woning de voorbereidingen om uiteindelijk een complete E&W-installatie te kunnen plaatsen in elk woonblok. Deze werkzaamheden beginnen al bij de fundering, waar we de rioleringen leggen en eindigen bij het plaatsen van de warmtepomp, sanitair en zonnepanelen. 

Totaal installateur voor water en elektra werkzaamheden

Bij ITN Groep werken we met zowel E-monteurs als W-monteurs, onze monteurs zijn opgeleid en bevoegd om beide disciplines te beheersen. Dit betekent dat we verantwoordelijk zijn voor zowel de werktuigbouwkundige  taken als de elektrotechnische installaties.
Tijdens het project leggen we elektrische leidingen en bereiden we de montage van wandcontactdozen, schakelaars en lichtpunten voor. Uiteindelijk zorgen we voor de aansluiting van de warmtepomp en zonnepanelen, zodat de nieuwe woningen duurzaam en energiezuinig zijn.

Van ruwbouw naar oplevering van de eerste woningen

Het project verloopt gefaseerd, waarbij fase 1 reeds is afgerond en fase 2 in volle gang is. De eerste woningen van fase 2 staan bijna gereed voor oplevering, terwijl andere zich nog in de ruwbouwfase bevinden. Tegelijkertijd worden er voor fase 3 nu woningen gesloopt die binnenkort opnieuw zullen worden opgebouwd. Wij zijn trots op onze bijdrage aan dit grootschalige en duurzame woningbouwproject in Middelburg.

Duurzaam wonen in Zeeland

Heb je nog geen idee hoe je duurzaam woont? De ITN Groep helpt je om energiezuinig en duurzamer te wonen in Zeeland. Steeds meer mensen stappen over op zonnepanelen, een zonneboiler, (hybride) warmtepomp of kiezen ervoor om een thuisaccu te kopen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen? En welke optie levert voor jou het meeste rendement op? ITN Groep is gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen, recreatiewoningen en diverse panden. Onze adviseurs staan voor je klaar en informeren je graag over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen en recreëren.

Lees meer over duurzaam wonen in Zeeland

Het nieuwbouwproject ‘t Zand te Middelburg 

In opdracht van Van der Poel werkt ITN Groep aan een bijzonder project voor Woongoed Middelburg in de wijk 't Zand. Veel van de woningen in deze buurt hebben een lange geschiedenis, maar de tijd was gekomen om deze te vernieuwen en een frisse toekomst te geven. Woongoed Middelburg neemt hiermee de verantwoordelijkheid om de woningen op verschillende manieren te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst.

In complex 201 werden 148 woningen gesloopt en opnieuw opgebouwd. De gefaseerde sloop is gestart in december 2022 en zal plaatsmaken voor duurzame, moderne woningen die voldoen aan de laatste bouw- en gebruiksvoorschriften. 

Behoud van het karakter van de wijk

De nieuwbouw behoudt de karakteristieke stijl van de wijk, maar met verbeterde indelingen en optimale isolatie en ventilatie. Belangrijk was dat de wijkstructuur bleef zoals die is, zonder de toevoeging van grotere of duurdere huizen. Samen met Van der Poel dragen wij bij aan de realisatie van comfortabele en energiezuinige woningen die perfect passen in de historische wijk 't Zand. ITN Groep past duurzame technieken toe zodat energieneutraal en duurzaam wonen gerealiseerd wordt en de woningen klaar zijn voor nu en de toekomst.

Vragen? We bellen je graag terug.
Bel mij terug
Naam
Naam
Ik ga akkoord en sta toe..
Bekijk ons privacybeleid
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram